SF Beauty Diharamkan ???



Keratan Utusan 16 May 2013

Semalam, 16 May 2013 heboh pasal no kkm produk sf beauty ditarik balik oleh kementerian. kami ingin menjelaskan bahawa kes ini telah pon selesai..cuma pihak media sahaja yg lambat mewartakan kes ini..

Dlmpertengahan March 2013 ada pihak yg dengki dan mengkhianat telah menghantar produk sf beauty yg tiruan kepada kementerian kesihatan dan mengadu yg produk ini mendatangkan kemudaratan. Setelah diperiksa produk itu mengandungi bahan merkuri iaitu salah satu bahan yang diharamkan oleh kementerian kerana boleh mengakibatkan kanser. Bahan merkuri ini digunakan sebagai penghakis, dimana ia akan menghakis kulit.


Oleh kerana itu, pihak kementerian mengarahkan supaya penjualan dihentikan buat sementara utk mereka menyiasat hal ini dan membuktikan bahawa produk sf beauty yg original tidak mengandungi bahan tersebut.jika ade yg perasan, pihak kami dan pihak2 pengedar sf beauty besar yg lain mengurangkan penjualan dan mengurangkan pengambilan pengedar2 baru.

Dalam masa yg sama, pihak pengeluar juga sedang berusaha utk menghapuskan produk tiruan ini. salah satu usaha terbaru yg kite tahu botol krim dicop terus dgn logo sf tidak lg menggunakan sticker. adalah amat susah utk si peniru utk menciplak botol baru ini lebih2 lagi logo itu telah di "trademark" oleh pengeluar. mane2 pihak sama ade si pembuat mold cop itu atau si pengeluar botol dengan tanpa izin dari pengeluar boleh disaman. 

Buat masa ini, kes ini telah dianggap selesai dan pihak kkm juge telah mengeluar kan siri no kmm yg baru kepade pengeluar seperti dibawah :-


1. Not130401768k (krim siang)


2. Not130401770k (sabun)


3. Not130401769k(krim malam)




No KKM Baru SF BEAUTY
Pihak kami akan membuat pengumuman apabila no siri ini telah dikuatkuasakan kerana buat masa sekarang pihak pengeluar sedang giat menukar nombor siri tersebut pade kotak2 produk sf beauty. Dijangka akan mula diedarkan pada June nanti insyAllah.

No KKM Baru SF Beauty

Jadi kepada semua jangan panik. rilek2 je..everthing is under control. hehe..cume kepade penggune tolong berhati2 dan periksa upline penjual..dari mane die dpt stok dan sabagainya..jika harga yg dijual terlalu murah sehingga tak masuk akal..penjual tidak mahu berjumpa utk cod..tidak ada menjual set trial..tidak ade menjual full set 3 in 1..tidak ada menjual set loose eg krim siang sahaja..dan masih lagi menggunakan botol krim yg putih tetapi ditampal sticker...sila kata dlm hati " i smell something fishy here"..hohoho.............

Ape yg pasti sf beauty subang adalah original tidak ada yg tidak original melainkan original belake..boleh dapatkan dari kami atau dealer2 kami ade ada diseluruh tanah malaysia mahupon singapura dan brunei..Klik SINI untuk dealer kami...
Sekian....

SF BEAUTY SUBANG




SF BEAUTY SINAR KEJELITAAN

Suatu ketika dulu, tiba-tiba je start dengan ayat camtu...heeee..anyway, sebelum ni saya ada bagitau yang SF Beauty menggunakan nama Sepiacal Foundation kat kotak 3 in 1 new packaging tu. Actually kejap je guna Special Foundation. Sekarang dah guna Sinar Kejelitaan yer...Kalau korang nak baca entry yg pasal Special Foundation sila klik  SINI ...

Bagi yang dah baca entry lepas, sila abaikan link di atas.. Teruskan pembacaan anda..Ok, jom tgk gmbr kotak 3 in 1 yang menggunakan Sinar Kejelitaan..

SF BEAUTY SINAR KEJELITAAN

SF BEAUTY SINAR KEJELITAAN

Hopefully tiada perubahan lagi selepas ini. Kesian customer pening kepala..Dealer pun susah nak explain.... Banyak benda sangat yang berubah... too much already !!!




Mothers Day Promo

Assalamualaikum You ALLs..

Ada yang baru dapat bonus, ada yang baru dapat claim ngan Income tax..Dah habis shopping? Jangan lupa plak shopping sempena Mothers Day.. Ada sorang je ibu kan? SF Beauty ada promosi sempena Mothers Day..


Haaaa...dah baca dah iklan kat atas neh? Best tak? Kalau best tunggu apa lagi...call saya Wani-0192407729. Promosi ini valid sepanjang bulan May..InsyAllah..





CUTI - BALIK MENGUNDI




HAI korang....just nk inform, SF Beauty Subang akan bercuti pada 3 May 2013 hingga 7 May 2013.. First time nak mengundi wa cakap lu..sebelum ni nak mengundi tak cukup umo..sekarang terlebih sudah umur untuk saya mengundi..Yeaaaaaa...Nak undi apa eh? tengok la yang mana ok...wakakakaka...

Jom balik kampung...
Jom jalankan kewajipan....
Jom jalankan tanggungjawab....
JOM MENGUNDI....


Set Krim Sf Beauty Berwajah Baru


Hai korang.. Hari ni Alhamdulillah, sempat lagi mencuri masa untuk post this entry. Penting ni untuk reference korang semua. SF Beauty Subang akan mula mengedarkan SF Beauty Set Krim berwajah baru. Latetly banyak sangat tukar packaging untuk set krim kan? So, this is the final one. Kita akan guna yang ni lepas ni. InsyAllah tiada lagi kekeliruan kepada dealer saya.

Set Krim SF Beauty - berwajah baru -

Jangan risau, customer juga boleh membeli set krim packaging yang sebelum ni. Dealer-dealer saya ada yang belum dapat packaging baru ni. Dun worry. ORIGINAL..

Full Set Vitamin C



Kepada yang masih belum mengetahui tentang Full Set SF Beauty/Set Besar 3in1 SF Beauty, sekali lagi saya  post mengenai packaging baru ini. Tak sangka ramai yang menggemari packaging baru ni. Senang nak packing, customer kata cantik cepat laku.


Full Set Vitamin E

Harap semua pengguna SF Beauty dapat info ni. Terutama dealer-dealer saya. Maklumat ini mungkin boleh mengurangkan pening untuk menjawab soalan dari customer. InsyAllah.

Banyakkan membaca untuk menambah ilmu


PROMOTION 2 HARI 2/5/2013-3/5/2013

Dah lama tak buat promotion..Semalam nak buat, tapi tak sempat nk update..so tak jadi buat.. Hari ni insyAllah..Curi sedikit masa untuk update berkenaan Promosi 2 Hari.. Jom check it out

BELI 15 SET SF BEAUTY
(boleh campur Trial Set/Full Set)

FREE POSTAGE
FREE BROOCH


Ini la rupa paras Brooch tu...=)