Close 10/4 -11/4

PONNN !!! PONNN!!!

Dengar tak bunyi honn tu? Heeee.. Senanye just nak inform korang yang kami akan menyambut kelahiran Putera Sulung kami pada 10 April 2014. Oleh sebab itu, SF Beauty Subang tidak akan beroperasi selama 2 hari iaitu 10 April 2014 - 11 April 2014. Segala urusan atau proses jual beli akan tergendala. Tapi, insyaa Allah kami akan cuba membalas sms/viber/whatsapp/wechat/line secepat yang boleh.

Esok merupakan last day untuk Pos Laju dan COD. Kepada customer atau dealer yang mahu order mereka diproses esok, sila buat bayaran sebelum 1.30pm. Jika tidak order anda akan diproses pada 12 April 2014. Kalau tak urgent tak pe. Kan?Kan? Hehehe


Kita dah announce kat FB SF Beauty Subang. Ada yang dah baca kot.. Ada jugak customer/dealer tak ada FB. Jadi kita dah whatsapp dan SMS kepada mereka. Hopefully ramai yang baca blog....




Ok la.. tu je senanye nak bagitau. Doakan kami semoga dipermudahkan segala urusan yer..Terima kasih semua.... =)

Luv,

SF Beauty Subang


SF Ori ke tak Ori

 Entry kali ni agak heavy jugak. Sebab utama saya create entry ni kerana terlalu ramai yang tanya saya ori ke tak ori SF yang diorang guna/beli. Saya hanya boleh 100% confirm SF tu ori jika beli dengan saya atau dealer bawah saya. Kenapa? Sebab saya beli direct dengan owner SF. Tak banyak lapisan. Direct dengan owner SF. So saya tahu SF yang saya jual adalah ORIGINAL.


Kalau korang dah beli dengan orang lain, mohon jangan tanya saya SF tu original ke tak. Kenapa saya tak nak membantu mengenalpasti SF tu ori ke tak??
  • Saya sendir tak pasti 100% SF yg korang beli tu ori ke tak.
  • Saya tak nak rosakkan periuk nasi orang. 
  • Packaging sama sebijik, tapi adakah ianya ori? Kalau saya jawab ori, tp kenyataannya tidak, saya yg bertanggungjawab.
  • Packaging tak sama, tapi mungkin ianya ori. Maybe dealer masih jual packaging lama.

Banyak kemungkinan. Untuk mengelakkan daripada saya dari menfitnah entah siap-siapa, better saya jawab seperti dibawah :-
  •  "Boleh refer blog saya sfbeauty-subang.blogspot.com"
  • Sila tanya dengan orang yang jual tu ye
  • Kat blog saya ada gambar dan info untuk lastest packaging sf.. Boleh refer situ ye..

Tujuan saya mintak korang refer blog ni sebab saya nak pengguna buat decision sendiri berdasarkan info yang saya bagi kat blog. Rajin-rajin la baca apa yang saya post yer. Banyak info yang berguna untuk korang.

Jom tengok contoh-contoh pengguna yang bertanya saya tentang isu SF ori ke tak ori :-

SMS - 13 Feb 2014

Whatsapp - 31 Mar 2014

Whatsapp - 31 Mar 2014

Ada banyak lagi. Tapi malas nk cari. Hehehe..Ok la korang.. Hopefully korang faham... Terima kasih di atas kerjasama anda semua....

RAMPASAN SF BEAUTY TIRUAN

PERHATIAN !! ALERT !! WARNING !!

Assalamualaikum..

Haaaa...nampak tak tanda amaran bagai kat atas tu.. Actually kami nak bgtau mengenai rampasan SF Beauty TIRUAN yang bernilai RM600,000 pada 18 March 2014, lebih kurang dalam tengah hari kot. Kami dapat info jam 2:43pm..

Hasil investigation owner SF Beauty dan hal ehwal pengguna, akhirnya mereka berjaya menjejaki orang yang bertanggungjawab membuat SF Beauty Tiruan ini. Orang Kelantan jugak.. Diorang guna 2 buah lori untuk rampas SF Beauty Tiruan ni.. Amikk kauuu !!! Geram sangat sebab diorang la punca No KKM SF ditarik balik.

Esok keluar la paper.. Dah lama dah kami tahu siapa punya angkara. Tapi nak tengok, media mendedahkan tak angkara siapa.. Yang buat Sf Beauty Tiruan ni pun ada product sendiri.. Teka-teki la yer. Kitorang tak leh main share je semua info.. Ada batasnya... Hehehe... Kalau ikutkan nak cakap jerr.. Nanti kang lain pulak jadinya..



beritatv9
Kat dalam gambar ni korang boleh tengok diorang copy sebijik kan? Tapi ada bezanya.. Cuba tengok betul-betul..krim yg tiruan still xguna nama baru. Buat masa sekarang kita tampal sticker pada penutup botol bertujuan menukar nama krim. Lagi satu, kotak tidak di seal. Latest packaging sekarang, kita dah seal sume kotak termasuk loose..

Dah banyak kali dah kami remind. Pastikan korang kenal dengan siapa korang beli SF Beauty. Jangan tengok harga murah, terus beli. SF Beauty TIRUAN kebanyakannya dijual dengan harga RM85 ke bawah untuk satu set.. Kenapa diorang boleh jual murah? Sebab diorang boleh dapat dengan harga murah. Kenapa adanya SF Beauty TIRUAN? Kerana SF Beauty merupakan produk terlaris abad ini.. cewaaahhhh...

Setakat ini, ini sahaja gambar yang kami ada untuk dishare. Kalau ada gambar lain atau maklumat lain yang boleh dikongsi bersama, insyaa Allah akan diupdate..

Gambar di bawah merupakan suasana dan situasi ketika rampasan. Jom usha... 






So, nampak tak sape yang punya kerja..??? Memang takleh blah la... Rasanya produk dia sendiri pun dah laku.. Ke dah tak laku sekarang sampai sanggup buat SF Beauty Tiruan ni ?? 2 buah lori terpaksa digunakan untuk mengangkut hasil rampasan. ye la... dah jumlahnya RM600,000. Banyak tu.. Ish ish ish..




Dalam paper pun dah keluar tapi dalam bahasa Cina. Hehehe.. So untuk dealer saya yang berbangsa Cina, mereka faham la kot. Hehehehe. Yang tak faham tu tengok gambar je yer.. Tengok gambar je pun da boleh paham kot.. Huhuhuhu