PRODUCT SF

Suai kenal :-
  • berasal dari Kelantan
  • sesuai untuk perempuan mahupun lelaki
  • sesuai untuk kanak-kanak berusia 12 tahun ke atas
  • tempoh keberkesanan bergantung kepada kulit
Set Produk SF terdiri daripada :- 
  • day cream 
  • night cream
  • sabun pencuci (Vit E/ Vit C)
Cara menggunakan :-

Pagi :
  • Cuci muka dengan Sabun SF
  • Lembapkan sedikit muka
  • Sapu Krim Siang SF nipis-nipis je 
Malam :
  • Cuci muka dengan Sabun SF
  • Lembapkan sedikit muka
  • Sapu Krim Malam SF nipis-nipis je 
Produk SF terbahagi kepada 2 set iaitu :-


1. Set Vitamin E (Sabun Coklat Perang) :
  • kulit normal
  • kering
  • gelap
  • kusam
  • tona tak sekata
  • pori-pori terbuka
  • kedutan halus
  • jeragat
2. Set Vitamin C (Sabun Hijau) :
  • kulit sensitif
  • berminyak
  • berparut
  • resedung
  • jerawat 
Jom tengok harga Product SF :-

1. SF Trial Set Vitamin E 
  • SF Sabun Vitamin E - smaller size
  • SF Protect & Perfect Day Cream - smaller size
  • SF Active Renewal Skin (Night Cream) - smaller size
  • Tahan selama 3 minggu
  • Harga kami : RM70 free postage utk SM + RM5 utk SS
2. SF Trial Set Vitamin C 
  • SF Sabun Vitamin C - smaller size
  • SF Protect & Perfect Day Cream - smaller size
  • SF Active Renewal Skin (Night Cream) - smaller size
  • Tahan selama 3 minggu
  • Harga kami : RM70 free postage utk SM + RM5 utk SS
3. SF Set Besar Vitamin E 

Set Besar Vitamin E














  • SF Sabun Vitamin E 
  • SF Protect & Perfect Day Cream - 10 gram
  • SF Active Renewal Skin (Night Cream) - 10 gram
  • Tahan sehingga 3-4 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM100 free postage utk SM + RM5 utk SS
4. SF Set Besar Vitamin C


Set Besar Vitamin C














  • SF Sabun Vitamin C 
  • SF Protect & Perfect Day Cream - 10 gram
  • SF Active Renewal Skin (Night Cream) - 10 gram
  • Tahan sehingga 3-4 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM100 free postage utk SM + RM5 utk SS
5. SF Sabun Vitamin E


Sabun Vitamin E
Harga: RM39.90 (SM) RM43.90 (SS)


















  • Sabun berwarna coklat keperangan
  • Mengandungi Vitamin E
  • Tahan sehingga 3-4 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM35 free postage utk SM + RM5 utk SS
6. SF Sabun Vitamin C

Sabun Vitamin C
Harga: RM44.90 (SM) RM48.90 (SS)
















  • Sabun berwarna hijau
  • Mengandungi Vitamin C
  • Tahan sehingga 3-4 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM35 free postage utk SM + RM5 utk SS
7. SF Protect & Perfect Day Cream


Protect & Perfect Day Cream
Harga: RM49.90 (SM) RM53.90 (SS)















  • Krim berwarna kuning kunyit
  • Tahan sehingga 2-3 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM40 free postage utk SM + RM5 utk SS
8. SF Active Renewal Skin (Night Cream)


Active Renewal Skin
Harga: RM49.90 (SM) RM53.90 (SS)















  • Krim berwarna putih beige
  • Tahan sehingga 2-3 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM40 free postage utk SM + RM5 utk SS
9. SF Set Krim
  • SF Protect & Perfect Day Cream
  • SF Active Renewal Skin (Night Cream)
  • Tahan sehingga 2-3 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM75 free postage utk SM + RM5 utk SS
10. SF Body Care Lotion


Body care Lotion
Harga: RM49.90 (SM) RM53.90 (SS)


















  • Lotion berwarna putih
  • Menggunakan wangian Lavendar
  • Menguruskan dan memutih badan
  • Tahan sehingga 3-4 bulan bergantung kepada penggunaan
  • Harga kami : RM45 free postage utk SM + RM5 utk SS

61 comments:

  1. Harga tu da termasuk pos ke?

    ReplyDelete
  2. salam, saya berminat nk beli krim siang besar. Kedai kat mna yer. saya plan nk beli terus di kedai cik.- sarah

    ReplyDelete
  3. boleh terus sms saya 0192407729 - Wani yer...

    ReplyDelete
  4. Ape beza sabun vit. C dan E ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Set Vitamin E sesuai untuk kulit normal, kering, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori2 terbuka, kedutan halus dan berjeragat (sesuai kepada mereka yang tidak mempunyai masalah kulit yang teruk.) Manakala Set Vitamin C pula sesuai untuk kulit sensitif, jerawat, parut jerawat, terlalu berminyak dan mempunyai masalah resedung.

      Delete
    2. sis saya takde masalah kulit yang terok cuma minyak je terlalu banyak, jadi set mana yang saya patot pakai E ke C?

      Delete
    3. Saya suggest vitamin c dear utk minyak yang berlebihan..

      Delete
  5. saye dah pakai sf ni mmg berkesan . so cube2 la ye

    ReplyDelete
  6. Salam sis..nk tny, sf beauty set trial ader x jual kt kl??

    ReplyDelete
  7. Salam :-) saya telh menggunakn sf hampir 4 bulan.alhmdullh jeragat dh berkurangan dan muka plk bertambah gebus...hi hi:-).tq sf.klau nk order online dgn wani utk stok sendiri boleh ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..sesuai la tu..boleh..terus sms or wassapp ke no saya..0192407729-Wani

      Delete
  8. Dah sebulan dah pakai sf beauty tapi krim mlm tetap buat jerawat naik. Bangun pagi jerawat whitehead) 3-4 bijik naik. Kulit mmg putih tapi jerawat jadi teruk plak. Mcm mne ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis guna set mane ni? pastikan beli yg original. Kalau kullit sensiitif make sure guna set c..

      Delete
  9. saya nk beli set sf besar vitamin c. sy kena contact sape?

    ReplyDelete
  10. mohon maaf. Saya semak di KKM produk SF BEAUTY masih dalam senarai produk yang tidak disahkan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya br je cek..No kkm yg kita gua sekarang masih ada dlm database KKM yg menunjukkan boleh digunakan. Harap ceck betul2

      Delete
  11. Hi salam, saya muda lagi umur 15tahun. Kulit saya tiada masalah yang teruk kecuali kulit senang gelap bila terlalu lama di bawah cahaya matahari sbb saya aktif sukan. Dah lama belang kulit saya tak hilang. Pendapat akak patut tak saya cuba sf vintamin E pd usia skrg ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Customer akak yang umur 14 pun ade. Tapi tu untuk masalah jerawat yang teruk.. akak suggest dia try set vitamin c. Kalau untuk pulihkan tona kulit yang tak sekata akak suggest set vitamin e. Krim malam kalau adik rasa xperlu guna tiap2 malam pun xpe..bila kita guna any product, kita dapat rasa tindak balas kulit kita. Cuba perhatikan tindak balas kulit dgn krim mlm..sesetangah orang sensitif dengan krim mlm..

      Delete
  12. Kulit saya tak ad masalah yg serius cuma blackhead dan timbul kesan putih putih kat dagu, hidung dan area mulut. Patut pakai set vitamin c atau set vitamin e? First time nk pakai produk ni sbb rasa mcm muka dh teruk nmpak macam kusam gila dan lebih teruk lagi kalau pakai bedak sbb kesan putih tu makin ketara tp sy tak ad mslah jerawat yg teruk cuma parut je tu pn cepat hilang cuma blackhead, kesan putih dan kulit kusam je yg menjadi masalah skrang. Kakak sy pernah pakai SF dan dlm masa sebulan rasa kasar kat hidung dia terus hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suggest guna set vit e..sesuai untuk kulit kusam,black head..kalau kakak sesuai dgn produk ni, insyAllah adiknya pun sesuai...

      Delete
  13. Brp sf beauty set trial tmsuk pos ke sabah?

    ReplyDelete
  14. sy nak day cream sahaja.night cream sy bnyak lagi...

    ReplyDelete
  15. saya dah pakai... memang berkesan. tq sf beauty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah serasi dengan sis..tahniah kerana dapat menyerlahkan kejelitaan anda..dan terima kasih kerana sudi tinggal komen di sini..

      Delete
  16. Kalo utk kulit yg byk kesan hitam akibat jerawat??saya dah pkai yg ke 3 krim mlm..mmg bkesn..tp bru2 ni kulit saya btmbh gelap smula..jdi kusam..knp??tak pe ke kalo x pkai krim siang

    ReplyDelete
    Replies
    1. First of all make sure beli SF Beauty yang original. Kalau beli kat chow kit memang confirm tak ori dan jauh lebih murah..Sis kena guna satu set baru nampak jelas kesannya.. Saya cadangkan sis guna set vit c untuk hilangkan parut jerawat. Untuk permulaan ni, jgn campur dengan mana2 produk lain yer..biasanya muka jadi kusam sebab ada campuran compact powder..Anyway, make sure original sebab kesan kulit kembali gelap ni antara sebabnya adalah guna SF Beauty tak original.

      Delete
  17. salam..klo kulit muke jenis berminyak sesuai pakai set ape? berape rm? tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..untuk kulit berminyak sesuai set vitamin c..Harga ada tertulis di atas.. Rm100 untuk set besar dan rm70 untuk trial set..

      Delete
    2. harge dah termasuk postage ke? sy nak order set vitamin c :)

      Delete
    3. bpa harga kalu sabah/sarawak

      Delete
    4. Extra RM5 untuk postage ke sabah / sarawak sis..boleh terus contact saya 0192407729 - Wani..

      Delete
  18. Set besar utk pemakaian berapa lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Set besar kalau krim siang/mlm boleh tahan 2-3 bulan..mengikut kekerapan penggunaan..kalau sabun plak - 3-4 bulan..potong kecik2 gitu..jimat..

      Delete
  19. assalamualaikum..tumpang tanya..sf beauty skrg dh packaging br ka? sblm ni dlm bekas plastik...skrg dh dlm bekas acrylic ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..SF Beauty hanya menggunakan bekas plastik. Terbaru walaupun ade sedikit perubahan tp kami masih menggunakan packaging plastik..Jangan tertipu ye..Sis boleh refer link di bawah ni ye..http://sfbeauty-subang.blogspot.com/2014/01/sf-beauty-palsu.html

      Delete
  20. Camner klu saya nk jadi dealer yer.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh terus contact saya 0192407729-Wani

      Delete
  21. salam..tumpang tnya..if stop guna produk ni,ade kesan sampingan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. depands pada environment. kalau terdedah kepada debu, matahari yg melampau boleh bg effect juga..muka kita perlu penjagaan at least penjagaan yang basic..kalau kulit muka yg memang tahan lasak, ok kot..

      Delete
  22. sy mngalami mslah resdung n kulit sensitif . timbul jerawat besar2 yg tak henti2 . sy hmpir give up sgn semua produk .. ap yg perlu sy lakukan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis boleh try SF Beauty Set Vitamin C.. Sesuai untuk kulit sensitif macam sis..insyaa Allah ok..

      Delete
  23. sy ad mslh rsdung n jerawat besar tak henti2 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis boleh try SF Beauty Set Vitamin C.. Sesuai untuk kulit sensitif macam sis..insyaa Allah ok..

      Delete
  24. Kulit muke sy x kering.... tp mmg ada resdung... berminyak n pori2 terbuka... kalo jerawat tu xdala bsr.. kdg2 kecik je... so camne? 2 2 sabun guna skali guskah...? Or camne.... sy mmg nak beli ni sis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya suggest guna set vitamin c sis..

      Delete
  25. saya kulit normal, kusam, jeragat dan ada resdung..set trial mana yg sesuai untuk sy cuba ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba trial set vitamin c sebab ade resedung

      Delete
  26. Salam...if nk hlgkan bekas parut jerawat n putihkan kulit produk ape yg sesuai yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try set vitamin c..insyaa Allah berhasil..

      Delete
  27. salam sis,

    kalau muka saya bnyak jeragat kan, set yg mana sesuai dgn kulit saya

    ReplyDelete