SF Beauty diluluskan KKM



Assalamualaikum dan hai semua...Alhamdulillah..dah hampir separuh tahun jual SF Beauty ni. Macam-macam yang saya lalui. Tapi kebanyakannya pengalaman yang best-best. Allah bagi customer yang baik-baik. Alhamdulillah. Syukur tidak terhingga.

Semalam one of my dealer call. Dia tanya saya mengenai kesahihan no KKM yang tertera pada box SF Beauty tu. Katanya, customer dia ada cek, tp result yang keluar adalah negatif. Saya jawab, mungkin produk ni baru dapat kelulusan dari KKM. SO, still tak ada dalam database.

Hari ni, saya pun Google la. Mula-mula result yang saya dapat juga adalah negatif. Rupa-rupanya, ada yang tak betul. Bila kita masukkan maklumat dengan batul, ini jawapannya....

Night Cream SF

Day Cream SF

Soap SF

Nak tahu kenapa korang cari tak jumpe? Maybe ada tersalah masuk info..Ni step nya. Mudah sahaja.

How to check
1. URL korang kena betul. Tiru sebijik2 yang kat atas ni tau. Quest 3 ni untuk Cosmetic
2. choose cosmetic product only.
3. choose product registration no.
4. masukkan no yang betul.
5. done.

Senang je kan? Selamat mencari. Yang paling penting SF Beauty memang dah diluluskan oleh KKM. Alhamdulillah. Lega rasanya.

p/s: klik pd gambar utk besarkan. anda akan nampak dengan lebih jelas.

5 comments:

  1. Setuju sangat wani, siap ada org KKM pun xjumpa katanya hehe.

    Umi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai sangat tanya pasal conflict KKM no SF Beauty ni...nak tau yer ke tak boleh la refer sini yer..

      Delete
  2. kalau slain dri no tu mkna nye yg fake ke??kat kotak yg saya jumpa NOT 120502462K (KRIM MALAM) NOT 120602461K (KRIM SIANG)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dila...please refer link dibawah...http://sfbeauty-subang.blogspot.com/2012/10/no-kkm-sf-beauty-pelik.html

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete